vasãbiai
Tada imi gabalėlį sushio, merki vieną pusę (arba abi) į sojos padažą, į sezamus, gali dar paskaninti vasabiais Uj kaip skanu..reik kada vėl pagamint.
O sušių pagardas vasabiai gaminamas iš japoninių pipirkrienių, pasižyminčių labai aštriu skoniu. Vasabiai dažniausiai pardavinėjami miltelių arba pastos pavidalu. Paprastai vasabiai patiekiami su sušiais ar sašimiais.
Vienintelė klaida, kurią pastebėjome (dažnai kartojama Lietuvoje, net kai kuriuose brangesniuose restoranuose) – ant nigirių ryžių kąsnelio prieš dedant žuvies gabalėlį ar krevetę reikėtų užtepti lašelį – mažo žirnio dydžio – vasabių, o čia to nebuvo padaryta.
Galbūt žalieji japoniški pipirkrieniai ne visiems Lietuvoje patinka, ypač todėl, kad už Japonijos ribų į juos dėl stiprumo dedama daug garstyčių miltelių, kad tikrai išspaustų ašaras.
Specialus japoninių vasabių pagrindu sukurtas kompleksas išsaugo plaukų spalvos ryškumą.
Japoniški kiaušiniai – visiems tinkantis užkandis. Vasabius ištrinkite su pienu, į šį mišinį sudėkite trynius ir dar kartą pertrinkite visą masę. Įdarykite kiaušinius. Papuoškite marinuotais imbierais ir apibarstykite sezamų sėklomis.
Sušiams įprastai naudojama žalia žuvis ar kiti jūros produktai? Ar tai saugu valgyti?
[...] drąsiai valgyti padeda ir vasabiai – japonai juos valgo specialiai tam, kad žūtų bakterijos, o štai imbieras „nuplauna skonį“. Beje, vasabiai, naudojami Europoje, dažniausiai gaminami iš miltelių, tačiau jo kokybė tikrai pakankamai gera.
Vasabių pasta SAITUKU [antraštė]
Pagaminta iš tikrų japoniškų pipirkrienių, kad skonis būtų kuo tikresnis. O daugelyje vasabių pastų tikros pipirkrienių šaknys nevartojamos, mat labai brangios.
Aprašymas
Kalba
Publikavimo informacija
Data
Leidėjas
Pavadinimas
Atsisiųsti ištekliaus įrašo informaciją
Atsisiųsti žodžio informaciją:
RDF formatu LMF formatu TEI formatu TBX formatu SOAP formatu JSON formatu XLSX formatu DOCX formatu PDF formatuKomentuoti
Komentuoti gali tik prisijungę nariai.
Komentarų nėra
Komentarai(0)