tkemãlis
„Tkemali“ padažas - vienas pagrindinių gruzinų virtuvės pagardų [antraštė]
Urale padažas koldūnams ruošiamas iš augalinio aliejaus, druskos, cukraus, acto ir pipirų. Kaukaze su koldūnais patiekiamas tkemalis (kaukazinių slyvų padažas) ir adžika (aštrus padažas iš raudonųjų pipirų).
Jaunai avienai marinuoti nenaudokite acto. Mėsos gabaliukus sumaukite ant iešmų, sutepkite sviestu ir kepkite ant įkaitusių žarijų nepertraukiamai sukinėdami iešmus. Iškepusį šašlyką įdėkite į padėklą, papuoškite žolelėmis. Atskirai patiekite stambiai pjaustytų svogūnų laiškų, šviežių pomidorų, citrinų griežinėlių, tkemalio padažo ir raugerškio.
Senoviniame charčio recepte naudojami graikiniai riešutai, jautienos buljonas ir tkalapi arba tkemali padažas (tirštai suvirusios geltonos slyvukės). [...]
Man skaniau su pomidorais ir aviena - šiuolaikinis charčio variantas, kuris irgi priimtinas Gruzijos virtuvėje. Galbūt man nepasisekė gauti gero tkemali padažo, bet kol kas verdu tik su pomidorais.
Tkemali lietuviškai – kaukazinių slyvučių pagardas [antraštė]
Lenkiu galvą gruzinų virtuvei, ypač padažams ir pagardams, gaminu ir naudoju jų labai daug, nes jie puikiai papildo mėsiškus, paukštienos patiekalus, sriubas, troškinius, salotas, sūrius... Tikras gruziniškas tkemali yra gardintas žole ombalo, kuri auga tik Gruzijoje, todėl gaminu iš to, ką turime.
Likus pusvalandžiui iki išvirs mėsa, sumaišykite pomidorų pastą, „Tkemali“ padažą, raudoną aitriąją papriką (nepadauginkite, nes „Tkemali“ padažas taip pat yra aštrokas), paprikos miltelius, smulkiai supjaustytus kalendrus, „Chmeli-suneli“ prieskonius, juoduosius pipirus. „Tkemali“ ir „Chmeli-suneli“ padažų galima rasti ir prekybos centruose. Tačiau reikalui esant juos galite pakeisti ir kitais produktais. „Tkemali“ padažo tikslas suteikti sriubai pikantiškos rūgštelės.
Chmelis sunelis – įvairių prieskonių mišinys, naudojamas daugelyje gruziniškų patiekalų. O patys populiariausi padažai – adžika, gaminama iš aitriųjų paprikų, česnakų, petražolių ir kalendrų, ir tkemalis, maišomas iš slyvaičių, česnakų, kalendrų, krapų ir pipirų.
Charčio - rūgštoka jautienos sriuba su tklapi arba tkemali. Tkemali - rūgščių kaukazinių slyvaičių padažas. O iš slyvų gautą piurė sudžiovinus saulėje, gaunamas kieto pavidalo tklapi, kuriuo ir skaninama charčio. Šitokio gėrio pas mus nėra, todėl savąją sriubą gardinau granatų sultimis, kurios sriubai suteikė ne tik rūgšties, bet ir savitumo...
Aprašymas
Kalba
Publikavimo informacija
Data
Leidėjas
Pavadinimas
Atsisiųsti ištekliaus įrašo informaciją
Atsisiųsti žodžio informaciją:
RDF formatu LMF formatu TEI formatu TBX formatu SOAP formatu JSON formatu XLSX formatu DOCX formatu PDF formatuKomentuoti
Komentuoti gali tik prisijungę nariai.
Komentarų nėra
Komentarai(0)