prosèkas
Keisčiausiai gramų garbintojai pasijus kiek toliau į pietvakarius, kurioje nors vyno šalyje. Net sunku numanyti, ką pasakytų barmenas Giuseppe, pas kurį Romoje kasryt einu išgerti 25-30 gramų espreso kavos, jeigu paprašyčiau: „Ciao, Beppe, įpilk man 150 gramų fraskačio, o mano bičiuliams - po 80 gramų proseko“.
Man paskutiniu metu skaniausias prosekas, nu bet ir baltas vynas sueina :)
Geras pas juos ir naminis (domacij) vynas, rakija (vynuogiu degtine) ir prosekas (saldus vyno gerimas).
Prosekas - cia jau reikia saldziu gerimu megeju. As jo ragavau ir parduotuvinio, ir pirkto is kioskelio. Kadangi labiau esu sausu vynu megeja, tai man jis per saldus atrode, bet skonio malonaus. Kazkiek primena vermuta, bet is esmes tai tikrai toks vietinis gerimelis pasimegavimui.
Pagal tradicinį metodą ispanai gamina cava, o italų prosekas yra gerokai pigesnis.
Iš Norvegijos į Italiją atostogauti atvykusi norvegų pora patyrė šoką. Ji ant proseko butelio etiketės pamatė... Adolfo Hitlerio atvaizdą.
– Pilni šaldytuvai vandens, nealkoholinio alaus su rabarbarais ir kitų nesąmonių, o kad kurorte atšaldytų butelį prosecco – to jau nesulauksi.
Skunde pateikiami argumentai, kad informacija apie degustacijas buvo skirta vyno specialistams, žinovams, o ne plačiajai auditorijai. Be to, plakatuose nėra nurodyti konkretūs alkoholinių gėrimų gamintojai – tik vyno regionų pavadinimai „prosekas“, „kremantas“ ir pan.
Išskirtinis itališkas putojantis vynas prosecco pristatytas žiniasklaidos atstovams [antraštė]
Praėjusią savaitę žiniasklaidos atstovams buvo pristatyta aukštos kokybės itališkų putojančių vynų prosecco kolekcija, kurią į Lietuvą atvežė Casa Vinicola (liet. vyno namai) „Conte di Capri“. [...]
Iš maždaug 140 Italijos prosecco gamintojų, Lietuvoje dabar galėsite paragauti geriausio trijų skirtingų gamintojų keturių rūšių putojančio vyno.
Populiarumu su Asti Spumante Italijoje konkuruoja Prosecco. Beje, dabar šis vynas darosi madingas už Italijos ribų. Vynas Prosecco vardą gavo nuo vynuogių veislės, iš kurios jis ir gaminamas, pavadinimo.
Susirinkę svečiai buvo pakviesti ragauti užkandžių bei itališko prosecco, kurį drauge su su Aiste išsirinkome degustuodamos vynus šventinei vakarienei mažoje Vilniaus vyninėje.
‚Prosecco‘ – vynuogių veislės pavadinimas. Italijos Šiaurės Rytuose aplink Valdobbiadenės miestą iš jos gaminamas putojantis vynas, pastaruoju metu labai populiarus visame pasaulyje. Jo gamybai naudojamas vadinamasis charmant metodas – antroji fermentacija vyksta plieninėse talpose. Toks metodas yra pigesnis už klasikinį, todėl vyno kaina nedidelė, o kokybė gera. Geriausi vyndariai jau birželio mėnesį būna pardavę visą praeitų metų derlių. „Alita“ paskelbė gaminsianti savo ‚Prosecco‘. Ta proga įvertinome gaminius, atkeliavusius į Lietuvą tiesiai iš Italijos.
Aprašymas
Kalba
Publikavimo informacija
Data
Leidėjas
Pavadinimas
Atsisiųsti ištekliaus įrašo informaciją
Atsisiųsti žodžio informaciją:
RDF formatu LMF formatu TEI formatu TBX formatu SOAP formatu JSON formatu XLSX formatu DOCX formatu PDF formatuKomentuoti
Komentuoti gali tik prisijungę nariai.
Komentarų nėra
Komentarai(0)