nãčio
Nacho – tortiljų traškučiai, iškepti su sūriu, salsos padažu ir aitriosiomis paprikomis.
Načios (Nachos) traškučiai su padažu [antraštė]
O dabar trumpai apie „nachos“ – tuos kukurūzų traškučius. [...] Iš tiesų, manau, tie „nachos“ tikrai nėra blogi, juolab, kad man tikras atradimas, kad ant jų labai puikiai ir tirpsta, ir tinka mums visiems puikiausiai pažįstamas rūkytas, medžiotojų dar vadinamas, sūris... Tai va, ir dar gardu, kad tie „nachos“ gali būti šilti ir tąsūs, ir aštrūs tiek kiek nori.... [...] Taigi, šiaip iš esmės ant tų į skardą paklotų traškučių galima primėtyti bet ko, Amerikoje esu valgius nachos ant kurių prikrauna galybę dalykų – ir pupelių, ir vištienos, ir pomidorų, ir grietinės.
Porcijai užtenka 1/2 tortilijos. Susmulkinam tokiais trikampėliais kaip kad načio traškučiai, ir pašaunam į 200 laipsnių orkaitę kokiom 5 minutėm.
Užkandžiams užsisakome nachos (16 Lt) – sūriu apkeptų kukurūzų traškučių su jautiena, pupelėmis ir aitriosiomis Chalapos paprikomis.
Kukurūzų traškučiai „Nachos“ ir krekeriai patiekiami su užtepais 12 Lt
Pikantiškose varškės ir daržovių salotose (kepti baklažanai, paprikos, varškė ištrinta su žolelėmis iki kremo, graikiški riešutai, nachos traškučiai, svogūnų laiškai ir žolelių užpilas) per daug skirtingų dalių.
Labai skanu (mano šeimynai ir mūsų draugams) su Santa Marijos prieskoniais, kuriuos reikia išmaišyti su grietine (geriau liesesnė) arba jogurtu. Gaunasi toks niam niam padažiukas Būna pirkti prie meksikietiškų produktų ir mačiau 3 rūšių: su daržovėmis, su sūriu ir su avokadu. Naches dažniausiai perkam paprastus arba sūrio skonio.
Pradėkime nuo svarbiausio – Nachos. Tai iš meksikos kilęs ir jau visame pasaulyje įsitvirtinęs kukurūzų traškutis.
Nuo senų laikų europiečiams meksikiečių virtuvė asocijuojasi tik su mėsos ir aitriųjų paprikų patiekalu Chilli con Corne, kukurūzų traškučiais Nachos, meksikietiškais paplotėliais Tortilla ir ugningai aštriais Salsa padažais. Tačiau nedaug kas žino, kad žemės riešutus, tabaką ir karštą šokoladą pasauliui davė būtent meksikiečiai. [...]
Kukurūzų traškučiai Nachos – apvalūs, nestipriai pasūdyti traškučiai. Juos galima pakepinti ir valgyti su padažu.
na visu pirma, tai Nachos, o ne naches. mano draugas dirbo meksikieciu restorane, kuris pagal ta patiekala buvo pavadintas. tradicinis receptas: nachos apibarstomos tarkuotu suriu ir kisamos i mikrobangu krosnele/orkaite. pasildoma, kol issilydo suris. uzdedama siek tiek salotu,guacamole, salsos bei grietines.
Butrimonys - Byvio ir Badhedo gimtinė. Tai matyti iš pavadinimo, kur "B" simbolizuoja Byvį, o fonetiškai "butt" - Tešlagalvį (lietuviškai turėtų būti Subingalvis). Dar Baudžiavos laikais (vėl "B"...) Byviui ir Buttheadui buvo suteikti Butrimonių miestelio garbės piliečių vardai. Ši teorija nėr plačiai paplitusi ir gausiai apipinta dezinformacija, todėl svarbu atkreipti dėmesį į neginčyjamus įrodymus: miestelio herbo centre matome Načios (Nachos) simbolį - traškutį. Kaip žinia, Nachos yra B&B mėgiamiausias patiekalas (buttrimoniečiai nuo seno mokėjo pasigaminti Nachos ir pasiųsti atvykėlius "Načių" arba "Nachų").
Meksikietiškai užkepti nachos [antraštė]
Mano žiniomis, meksikiečiai gamina viską, išskyrus paellas, taip mėgstamas ispanų ir katalonų. : Taigi, šį kartą ir papasakosiu kaip paruošti tradicinį meksikiečių užkandį - nachos.
Nachos šiaip turėtų būti klasifkuojamos kaip užkandis, bet mano namuose jos labai sėkmingai sudalyvauja ir kaip pagrindinis patiekalas. Ypač kai jas darau su mėsa.
Aprašymas
Kalba
Publikavimo informacija
Data
Leidėjas
Pavadinimas
Atsisiųsti ištekliaus įrašo informaciją
Atsisiųsti žodžio informaciją:
RDF formatu LMF formatu TEI formatu TBX formatu SOAP formatu JSON formatu XLSX formatu DOCX formatu PDF formatuKomentuoti
Komentuoti gali tik prisijungę nariai.
Komentarų nėra
Komentarai(0)