mocarelà
Vasaros hitas salotų mėgėjoms, manau, neabejotinai yra trispalvės salotos – mocarela, pomidorai, bazilikai.
Italijoje man taip ir neteko paragauti mozzarella di bufala - tikrosios buivolių pieno mozzarellos.
Pomidorai, modzarelos sūris ir avokados. Atrodo, nieko ypatinga. Tačiau šias trijų spalvų salotas restorano vadovas laiko vienomis sveikiausių.
Šviežia mocarela – tai šviežias, jaunas, nebrandintas, šlapias ir minkštas sūris. Be jo daugelis šeimininkių nebeįsivaizduoja savo patiekalų. Tačiau iki šiol jos galėjo įsigyti tik netikros mocarelos. Tikroji gaminama ne iš pasterizuoto ar nepasterizuoto karvių pieno, o iš buivolių pieno.
Itališkas šviežias varškės sūris mozzarella [...]. AB „Šilutės Rambynas“ pasirinko naująjį produktą – pagamino pusiau kietą mozzarellą [...].
1889 metais Neapolyje lankėsi Italijos karalius Umberto I ir karalienė Margarita. Šia iškilminga proga Raffaele jiems iškepė klasikinę picą „Alla Marinara“, bet ją pagardino ne taip, kaip kiti kepėjai, o mocarela ir bazilikais. Raffaele iškepta pica atrodė puikiai ir priminė Italijos vėliavos spalvas: žalia (bazilikas), balta (mocarela) bei raudona (pomidorai).
Subtilaus skonio mozzarella di bufala iš buivolės pieno skanu valgyti vieną.
Visų pirma, į ką turėtumėte atkreipti dėmesį pirkdami mocarelą - tinkamo vartojimo laikas. Kadangi šis sūris labai greitai genda, prekybos tinklai ne visada spėja jį parduoti.
Pas ją apsilankiusius žurnalistus dainininkė vaišino karštais sumuštiniais: ant ryžių paplotėlio ji uždėjo pjaustyto mocarelos sūrio [...].
4 dideli pomidorai, du sūrio Mozarella rutuliukai (125 gramai), valgomasis šaukštas aukščiausios rūšies alyvų aliejaus [...]. Mozzarella ir nuplautus pomidorus supjaustyti griežinėliais.
Šviežia mozzarella paprastai patiekiama vienai dienai, nes dėl sūrio gaminimo technologijos sūris neišsilaiko šviežias ilgiau negu 12 ar 24 valandas.
Tradiciškai mocarela patiekiama su pomidorų griežinėliais, bazilikų lapeliais, pagardinama alyvuogių aliejumi. Šis sūris ypač tiks gaivioms salotoms, šaltiems ir karštiems sumuštiniams ruošti, picoms, padažams. Mėgstantiesiems minkštą mocarelą siūlome rinktis pakuotę su sūrymu, o norintiesiems tvirtesnės konsistencijos – siūlome išbandyti mocarelą, supakuotą į vakuuminę pakuotę.
Aprašymas
Kalba
Publikavimo informacija
Data
Leidėjas
Pavadinimas
Atsisiųsti ištekliaus įrašo informaciją
Atsisiųsti žodžio informaciją:
RDF formatu LMF formatu TEI formatu TBX formatu SOAP formatu JSON formatu XLSX formatu DOCX formatu PDF formatuKomentuoti
Komentuoti gali tik prisijungę nariai.
Komentarų nėra
Komentarai(0)