marakujà
Šįkart jis nustebino makaronais su svieste virtų omarų emulsija bei artišokais, makaronais su riebiosiomis ančių kepenėlėmis bei rudeniniais juodaisiais trumais, o desertui pasiūlys baltojo šokolado bei marakujos netikrą risotto su imbieriniais ledais.
Pagaminti marakujos putėsius mums reikės perpjauti pusiau marakują, išimti vidurius, pertinti marakują per sietelį ir taip atskirti sultis nuo sėklų.
Įsivaizduokite tikro ananaso, banano ar mango skonį, o paskui mintyse sumaišykite ananasą su bananu, pomidorą su saldžia marakuja – neįsivaizduojama, bet skonis tikrai yra nepakartojamas. Tokių vaisių lietuviui daug valgyti negalima, skrandis gali neatlaikyti. Tad ir vietiniai pardavėjai rekomenduoja būti atsargiems, ragauti po truputį.
Ką jau kalbėti apie vaisius: mangus, papajas, guavas, čirimojas, granadilas, marakujas!
Yra vaisius marakuja. Kieta plona žievė. Viduje rūgščios sultys su plokščiomis valgomomis sėklomis. [...] Marakuja yra kryžminama su citrina, laimu, apelsinu, bananu, uogomis. Hibridinių vaisių sultys yra mažiau rūgščios ir labai skanios. Jų didžiulė įvairovė Funšalio dviaukščiame vaisių turguje.
Pardavėjai išradingi. Visaip bando įpiršti prekę. [...] Eini nuo vieno prekeivio iki kito ir vis ragauji. Po to jie ima pykti, jei neperki. Kiekvienas prekeivis turi 5- 6 marakujos hibridų rūšių.
Kvapioji pasiflora (maracuja)
Aprašymas
Kalba
Publikavimo informacija
Data
Leidėjas
Pavadinimas
Atsisiųsti ištekliaus įrašo informaciją
Atsisiųsti žodžio informaciją:
RDF formatu LMF formatu TEI formatu TBX formatu SOAP formatu JSON formatu XLSX formatu DOCX formatu PDF formatuKomentuoti
Komentuoti gali tik prisijungę nariai.
Komentarų nėra
Komentarai(0)