kazãnas
Kazanas - tradicinis totorių indas, skirtas jautienos troškinio ar plovo gaminimui. Jo dugnas pusiau apvalus, o gamybai naudojamas ketus, daugeliui žinomas špyžiaus pavadinimu. Ketaus indai yra patvarūs ir Ilgaamžiai, atsparūs įbrėžimams. Juose šiluma pasiskirsto tolygiai, o pabaigus gaminti patiekalas vėsta labai lėtai. Neabejotinas šio indo privalumas - net gaminant ant labai didelės ugnies - maistas kazane neprisvyla. Be to, kazane gaminamas maistas turi ypatingą skonį, nes gaminasi lėtai, troškinimosi metu išbrinksta, liaudiškai šnekant "prinoksta" , todėl išlieka tikrasis maisto skonis ir jo naudingosios savybės.
A.Juknevičiui gardžiausias plovas būna tada, kai verdamas kazane – specialiame storasieniame ketaus puode, kurio dugnas būtinai yra apvalus, kitaip sakant sferinis.
Kazanas, tai tradicinis Totorių indas kuriame gaminamas AZU (jautienos troškinys su raugintais agurkais).
Esu įsitikinęs, kad tikrą plovą galima pagaminti tik turint „tikrą“ gaminimo įrangą. Kokius metus ar pusantrų plovą gaminau paprasčiausiame špyžiniame turistiniame puode, bet, kai įsigijau kazaną, skonis kiesiog tapo dieviškas. Kas yra kazanas ir kaip jį naudoti – tai atskiras aprašymas. O ir internete apie jį yra daug informacijos. Galiu pasakyti, kad pirkau baltarusišką špyžinį. Radau jį Vilniuje Kalvarijos turguje. Ten yra jų visokių „gabaritų“. Pirkau aš didžiausią, nes dideliame kazano puode galima pagaminti nedidelį kiekį maisto, o atvirkščiai – tai jau ne. Liko tik susivirinti krosnelę.
Mes ne tik kepsime, bet ir edukuosimės, kaip pagamint tobulus patiekalus. [...] Arūnas Požėra iš plovas.lt pasakos apie uzbekišką virtuvę. O prie grilių, kazanų ir tandyrų, bei rūkyklų darbuosis visa žvaigždžių komanda: Vylius Blauzdavičius (Ūkio šefas, Viking The Cheff), Arūnas Požėra (plovas.lt), Kristupas Krivickas, Ilona Juciūtė ir pagalbinis personalas. Jūsų lauks įvairūs BBQ ir grill patiekalai.
Kazanas yra poliruotas, lengvai prižiūrimas, su aliuminio dangčiu ir patogia aliumine rankenėle and jo, kuri nesilydo kazaną naudojant Kamado tipo kepsninėje. Tinka Bono Minimo, Media, Grande ir Grande Limited modeliams. Taip pat tinka naudoti tradicinėse krosnelėse. Naudojamas gaminant plovą, troškinius, sriubas ir pan.
Aprašymas
Kalba
Publikavimo informacija
Data
Leidėjas
Pavadinimas
Atsisiųsti ištekliaus įrašo informaciją
Atsisiųsti žodžio informaciją:
RDF formatu LMF formatu TEI formatu TBX formatu SOAP formatu JSON formatu XLSX formatu DOCX formatu PDF formatuKomentuoti
Komentuoti gali tik prisijungę nariai.
Komentarų nėra
Komentarai(0)