javai̇̃nis
Javainių torteliai su maskarpone ir vyšniomis
Kas vasarą gali atgaivinti geriau nei lengvas desertas? Ir iš javainių – sveiko ir skanaus produkto – tokį galima paruošti.
Atsikėlėme kaip visada, papusryčiavome, kiek pamenu, valgėme javainius, ir Lukas nuvežė ją į mokyklą, aprengtą prieš porą savaičių mano pirktu komplektėliu – dryžuotu kombinezonu ir mėlynais marškinėliais.
Jis čia nusigaluos iš bado. Ant lentynos buvo pasilikęs obuolį nuo pietų, dėžutę sveikuolių javainių, kurių jam įdėjo Matilda, ir paskutinį pakelį makaronų sriubos.
Gaminant javainį, didžioji piktžolių sėklų dalis praranda daigumą. [...]
Būtina atkreipti dėmesį į javainio fizikines, chemines ir dietines savybes. Javainio ėdamumui didelę įtaką daro individualios gyvulių savybės. Pradedant naudoti miežių javainį šėrimui, reikia įvertinti ilgą gyvulių pripratinimo prie pašaro laikotarpį (kai kuriais atvejais ilgiau nei 4 savaites). Javainis negali pilnai patenkinti pagrindinio pašaro reikalavimų galvijams, tik sumažina jo poreikį. Taigi javainio nerekomenduotina naudoti kaip mono pašaro.
Kai javainis iškepa, buka peilio dalimi padarome jame takelius (taip vėliau bus lengviau pjaustyti) ir paliekame formoje, kol visiškai atšąla.
Pavyzdžiui, fitness javainių, specialiai sukurtų tiems, kurie nori pradėti sveikai maitintis.
Užsienio šalyse dažniausiai yra pjaunami pieninės vaškinės brandos javai ir iš jų gaminamas javainis.
Taigi, kartą privalgius javainių Corny, nusprendžiau: gana. Kuo aš prastesnė už gamintojus, kad nesugebėčiau išsikepti javainių?
Įdomu ar kas iš forumiečių gaminate savo gyvuliams javainį (grūdines kultūras sukti į šienainio rulonus) :?: Kokių javų mišinį sėjate ?
Siūlome 3 skonių javainius: javainis su riešutais, javainis su abrikosais, javainis su spanguolėmis ir avietėmis.
Nesakau, kad vyrai negali valgyti javainių ar kad javainis iš tiesų yra griežtai moteriškas maistas. Tačiau juk „javainis“ – sveikas, maistingas, saldus, būtent toks, kurį valgytų gyvenimą mylinti, sveika, graži ir „gaiviai“ atrodanti moteris. Kitaip tariant, javainis gali būti savotiškai „maisto mada“. [...] Nors mano buvusi grupiokė sakydavo, kad tai „paukščių lesalas“, aš vis tiek nenustojau jų savotiškai garbinti ir nešiotis rankinėje jeigu netyčia baisiai išalkčiau.
Tačiau javainiai, vadinami ir sausais pusryčiais, dar mums mažai žinomi. Šį populiarų maistą (angliškai cereals) Amerikos lietuviai pavadino gražiu javainių vardu.
Ruošiant javų silosą (javainį), panaudojamas visas biologinis (vegetacinis) grūdinių kultūrų derlius, išskyrus ražienas. [...]
Ruošiant javainį, biologinę masę reikia susmulkinti 2–3 cm ilgio kapojais. [...]
Ruošiant javainį tranšėjose ir kaupuose, silosuojamą masę būtina tinkamai suslėgti. Tranšėją bei kaupą reikia prikrauti kiek galima greičiau, o javainį sandariai uždengti tinkama plėvele ir prislėgti turimomis priemonėmis. Plėvelės būklę reikia tikrinti. Pažeistą – būtina užsandarinti.
Pavyzdžiui, paslėpkite lėktuvą javainių dubenėlyje. Kai vaikas ištraukia dubenėlį iš spintos, jūs vaidinate nustebę, kai randate lėktuvą dubenėlyje.
Avižiniai dribsniai, kurie sudaro gruzdintų javainių pagrindą yra visavertis maisto produktas. Dar šiame produkte yra natūralių aviečių, gervuogių, riešutų, medaus ir kitų naudingų produktų. Tiesiog įsipylus į dubenėlį 100-150 g gruzdintų javainių, pagardindi juos varške, liesu pienu, sojos pienu ar jogurtu. Skanaus!
Puodelis arbatos ir sumuštinis ar sauja javainių su pienu yra viskas, ką Sibilė pajėgia pasigaminti pusryčiams.
Aprašymas
Kalba
Publikavimo informacija
Data
Leidėjas
Pavadinimas
Atsisiųsti ištekliaus įrašo informaciją
Atsisiųsti žodžio informaciją:
RDF formatu LMF formatu TEI formatu TBX formatu SOAP formatu JSON formatu XLSX formatu DOCX formatu PDF formatuKomentuoti
Komentuoti gali tik prisijungę nariai.
Komentarų nėra
Komentarai(0)