dekánteris

Apibrėžtis
Vandens filtravimo įrenginys kietosioms dalelėms (paprastai dumblui) nusodinti.
Iliustracinis (-iai) pavyzdys (-žiai)

Taigi tuo atveju yra viena išeitis – prieš patiekiant vyną perpilti. Iš šalies žvelgiant, tai atrodo paprastas procesas, o iš tikrųjų jis sudėtingas ir svarbus. Atlikti jį reikia dėmesingai, tvirta ranka ir ryžtingai. Dekanteryje vynas turi piltis sūkuriais, o baigti perpylimą reikia itin tiksliai.
Geriau palikti daugiau vyno butelyje nei perpilti su nuosėdomis. Dekanteryje vynas turi būti skaidrus, blizgantis, be nuosėdų.

Gamtosauginei problemai dėl nuotekų spręsti įsigytas už 0,5 mln. litų nuotekų dumblo
sausinimui dekanteris.

Ganėtinai svarbus vyno patiekimo aksesuaras yra specialus ąsotis – dekanteris. Dėl anksčiau naudotos stilizuotos paukščio formos dekanteris vis dar dažnai vadinamas antimi. [...]
Nuo šiaip įprasto vyno ąsočio dekanteris skiriasi savo panaudojimo prasme. Jo pagrindinė funkcija – paspartinti ne iki galo išlaikyto vyno aromato ir skonio atsivėrimą. Tuo siekiama spartinant vyno oksidaciją ir stengiantis staigiai atsigriebti už tai, kad nebuvo kantrybės išlaukti iki ilgo proceso pabaigos. Kadangi oro poveikis vyno perpylimui yra svarbiausias, dekanterio forma ir dydžiu stengiamasi suteikti maksimalų ąsotin supilto vyno ir oro kontakto plotą.

Paprastai dekanteryje vynui reikia leisti pabūti nuo pusvalandžio iki valandos.

Dekanterių savininkai yra žmonės, kurie suvokia vyno vartojimo kultūros subtilumus, taip pat tie, kurie mėgsta vyno gėrimo procesą padaryti iškilmingu ritualu. Tačiau vyno dekantavimas nėra tik gražus būdas pateikti vyną - jį dekantuoti yra būtina, jeigu norite išgauti ir pajausti maksimalų vyno skonį ir aromatą.

O kad apdovanotas aliejus būtų ragaujamas tinkamai, rinkinyje rasite „Kitchen Craft Master Class“ nerūdijančio plieno dekanterį. Nupoliruotas iki veidrodžio spindesio, elegantiškas aliejaus piltuvėlis taps ne tik stilinga detale, bet ir „Spain in Love“ vertais aliejaus „namais“.

ALDEC G2 - Dumblo sausinimo dekanteris - centrifuga
Nauja dumblo sausinimo dekanterių karta. G2 tipo dekanteris per tą patį laiką nusausina didesnius dumblo kiekius negu įprasti dekanteriai. Iš jo ištekantis filtratas yra skaidresnis, mažesnis polimerų sunaudojimas, o nusausintame dumble yra daugiau sausųjų medžiagų.

Vynas dekantuojamas ne dėl šou. Pirmiausia, perpildami vyną į kitą indą, butelyje paliekame vyno nuosėdas, antra, inde su plačiu dugnu vynas turi puikias sąlygas „pakvėpuoti“. [...]
Vynas dekantuojamas arba perpilamas į dekanterį lėtai. Atidžiai stebime butelio turinį prieš šviesą, kad matytume jame esančias nuosėdas, jeigu tokių yra (tam someljė dažniausiai naudoja žvakę).

Ganėtinai svarbus vyno patiekimo aksesuaras yra specialus ąsotis – dekanteris. Dėl anksčiau naudotos stilizuotos paukščio formos, dekanteris vis dar dažnai vadinamas antimi. Dekanterio panaudojimas dažniausiai sietinas su raudonuoju vynu, bet jis gali būti naudojamas ir baltojo vyno patiekime.

DEKANTERIS - specialus ąsotis yra svarbus vyno pateikimo aksesuaras, kuris padeda geriau atsiskleisti vyno aromatui ir skonio savybėms. Dekanteris dažniausiai naudojamas raudonojo vyno pateikime, bet gali būti naudojamas ir baltam vynui.

CBB–DECANTERSRL yra perspektyvi kompanija, turinti 20 metų patirtį, kuri taiko naujausias technologijas dekanterių gamyboje ir tobulinime. Kompanijoje dirba aukštos kvalifikacijos darbuotojai, kurie turi patirties diegdami CBB dekanterius visame pasaulyje.

Grand Cru dekanteris būtinas, jei nori vyną pateikti stilingai. Klasikinis dekanteris yra kūgio formos, jo svorio centras yra žemai, todėl puikiai išlaiko pusiausvyrą. Vertikalios stikle įbrėžtos linijos leidžia dekanterį tvirtai laikyti rankoje. Dekanteris yra pagamintas iš permatomo stiklo ir nerūdijančio plieno.

Dekanteris. [...] 560 Lt. Parduotuvė „Zwilling stalas ir virtuvė“.

Biologinis valymas yra pagrįstas aktyvaus dumblo principu, kombinuojant BDS5 šalinimą su
biologiniu azoto šalinimu.
Kiekviename SBR reaktoriuje yra sumontuotos 2 maišyklės, dugninė aeracinė sistema, švaraus vandens išleistuvas – dekanteris, įrengti reikalingi proceso valdymo matuokliai ir prietaisai.

Reaktoriai turi užtikrinti gerą metanolio arba etanolio ir aliejinės fazių sumaišymą. Dviejų fazių produktų srautai iš kiekvieno reaktoriaus nukreipiami į nusodinimo talpyklas. Aliejinė fazė, turinti savyje esterifikuoto produkto RME arba REE, yra lengvesnė už vandeningąją, kurioje yra glicerolio ir metanolio arba etanolio. Vandeningoji fazė pašalinama nusodinimo talpyklose (dekanteriuose) ir siunčiama į metanolio arba etanolio ir glicerolio regeneravimo įrenginius.

„Alfa Laval“ įranga – didelio greičio separatoriai, dekanteriai, membraninio filtravimo sistemos, siurbliai, vožtuvai ir maišytuvai – yra plačiai naudojami įvairiems sojos produktams gaminti.
[...] alyvuogės traiškomos tradicine grūstuve, vėliau masė patenka į horizontalų dekanterį, kad būtų pagamintas šalto spaudimo ypač grynas alyvuogių aliejus. 
Aprašymas

Ši duomenų sankaupa rodo, kaip kinta ir atsinaujina lietuvių kalbos leksika. Čia pateikiami kalbos faktai nebūtinai yra taisyklingi ir ne visi teiktini bendrinei kalbai.

Duomenų bazė taip pat pasiekiama adresu https://ekalba.lt/naujazodziai.

Kalba

lietuvių

Publikavimo informacija

Data

2021

Leidėjas

Pavadinimas

Lietuvių kalbos institutas

Atsisiųsti ištekliaus įrašo informaciją
Vertimas pagal vertimas.vu.lt
anglų kalba: Deckerter
prancūzų kalba: décanter
vokiečių kalba: Dekanter
rusų kalba: декантер
lenkų kalba: dekanter
Ekalba.lt prasmių tinklo paslaugos rezultatas ieškant žodio dekánteris
dekanteris
indas skysto produkto (pavyzdžiui, vyno, aliejaus) nuosėdoms atskirti arba jau dekantuotam (t. y. atskirtam nuo nuosėdų) produktui laikyti.

Komentuoti

Komentuoti gali tik prisijungę nariai.

Komentarai(0)

Komentarų nėra