daikònas
Daikonas artimas įprastoms šakniavaisinėms daržovėms, bet neturi aštrumo, yra švelnaus skonio.
Skirtingai nuo daugelio kitų ridikų, daikonai puikiai tinka pagyvenusiems žmonėms. Jie padeda šalinti iš organizmo skysčio perteklių, cholesterolį. Į daikoną galėtų atkreipti dėmesį plinkantys vyrai! Teigiama, kad daikonai gali gerokai pristabdyti plikimą.
Špinatus netrukus pakeis pekininiai kopūstai, ridikėlius – juodieji ir japoniniai ridikai („daikonai“).
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, morką ir daikoną nuskusti.
Patartina visiškai atsisakyti pomidorų ir jų produktų. Vengti rabarbarų, ridikėlių, ridikų (išskyrus daikoną), bulvinių saulėgrąžų, [...].
Ridikas, kurį japonai vadina daikonu, panašus į didžiulę baltą morką, išgarsėjo prieš mėnesį, kai buvo pastebėtas išaugęs prie kelio mieste, kuriame gyvena 33 289 žmonės.
"Daikono" ridikai [antraštė]
"Daikono" šakniavaisis panašus į ilgą ridiką, tačiau yra ne toks aštrus ir turi kur kas mažiau garstyčių aliejaus, kuris nelabai gerai veikia širdį.
Japoniško ridiko (Daikono) sėklų jau turime nusipirkę ir ateinantį sezoną matyt turėsim pirmą derlių.
Daikon - japoninis ridikas (Raphanus sativus atmaina longipinnatus)
Ridikėlių, ridikų, ropių, daikonų savybės labai panašios. Ridikuose ir ridikėliuose yra daug kalcio, geležies, natrio, chloro, ropėse – kalcio.
Daikonas - sultinga, skani daržovė [antraštė]
Daikonams patinka derlingos, purios priesmėlio ar priemolio dirvos, patręštos perpuvusiu mėšlu ar kompostu [...]. Kaip sėti, nurodoma ant sėklų pakelių. [...] Išaugus 2-3 tikriesiems lapeliams, daikonus reikia retinti.
Kai pradės formuotis šakniastiebiai, daikonams reikės daug drėgmės.
Aprašymas
Kalba
Publikavimo informacija
Data
Leidėjas
Pavadinimas
Atsisiųsti ištekliaus įrašo informaciją
Atsisiųsti žodžio informaciją:
RDF formatu LMF formatu TEI formatu TBX formatu SOAP formatu JSON formatu XLSX formatu DOCX formatu PDF formatuKomentuoti
Komentuoti gali tik prisijungę nariai.
Komentarų nėra
Komentarai(0)