bòmžpakis
Ramenburgeriai – iš proto pasaulį varantis patiekalas, naujam gyvenimui prikėlęs „bomžpakius“ [antraštė]
Vietnamietė Van – apie sveikus „bomžpakius“ ir kaip tinkamai juos paruošti [antraštė]
Nors kone kiekvienam lietuviui vadinamieji „bomžpakiai“ asocijuojasi su vienu prasčiausių patiekalų, kurį iš bėdos galima valgyti tik po gero vakarėlio sodyboje, Lietuvoje gyvenanti vietnamietė Van Anh Pham atkerta, kad mes tiesiog nemokame jų teisingai pasigaminti. Maža to, šių makaronų negalima vadinti „bomžpakiais“, pati Van juos vadina „richpakiais“ – suprask, kad čia gausu turtingų ir net sveikų medžiagų.
Nuo „bomžpakio“ iki pilno grūdo [antraštė]
Patirties apstu, bet imk ir nutik tu man, kad po tiek metų patirties paramos maistu krepšelis atrodo, švelniai tariant, keistai. Jame rikiuojasi įprasti – produktai: ryžių kruopos, kvietiniai miltai, trijų grūdų kruopos ir spageti makaronai. Visi kiti krepšelio „nariai“ yra 3 pakeliai greito paruošimo makaronų, tarp jaunimo „bomžpakiais“ vadinamų, 2 indeliai greito paruošimo avižų košės, nedidukas sausų pusryčių mišinys ir pilno grūdo makaronai. Sutikite, su esminiais poreikiais jie neturi nieko bendra.
Kai baigiasi maistas iš gimtinės, per pietų pertrauką valgau greit paruošiamą sriubą (studentams geriau žinomą kaip „bomžpakis“) arba kepu kiaušinius. Per kitas pertraukas nevalgau.
Aprašymas
Kalba
Publikavimo informacija
Data
Leidėjas
Pavadinimas
Atsisiųsti ištekliaus įrašo informaciją
Atsisiųsti žodžio informaciją:
RDF formatu LMF formatu TEI formatu TBX formatu SOAP formatu JSON formatu XLSX formatu DOCX formatu PDF formatuKomentuoti
Komentuoti gali tik prisijungę nariai.
Komentarų nėra
Komentarai(0)